Historie

Niet meer weg te denken uit Maassluis


Buurman, bedankt!

Arnold Swemmer groeide op in Rotterdam-Zuid. Hoewel Arnold gewoon op school zat, was hij meer van ‘de handjes’. Als puber verdiende hij dan ook graag bij in de brillenzaak van zijn toenmalige buurman. De veelzijdigheid, de creativiteit en het technisch vernuft van het brillenvak sprak hem zo aan, dat Arnold op z’n 22e z’n eigen optiek begon. Hij kocht een optiekwinkel in het hartje van Maassluis.

Sinds 1973

Vanaf dat moment is Optiek Swemmer niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Maassluis. Je voelt er nog het dorpse, het persoonlijke. “Hier gaan de mensen niet naar een opticien, hier gaan ze naar Swemmer.” Vakkundige oogzorg en ouderwetse service maakt het verschil. Al meer dan veertig jaar. Je kunt dat niet vangen in een paar woorden, je moet dat ervaren.

Zo vader, zo zoons

Arnold is trots op zijn beide zoons, Jeroen en Koos, die al van jongs af aan in de zaak werken. Zij delen ook de visie en mentaliteit van hun vader: no nonsens, vakkundig en klantvriendelijk tot op het bot. Vanuit de industriële winkel/werkplaats combineren zij met het huidige team de authentieke manier van brillen maken met de moderne technieken van nu.

Historie winkelpanden Optiek Swemmer

  • 1973, begonnen aan de Markt 17, Maassluis. Winkeloppervlak: 38m2
  • 1988, verhuisd naar de Boogertstraat 4, Maassuis. Winkeloppervlak: 58m2
  • 1997, verhuisd naar de Boogertstraat 2, Maassluis. Winkeloppervlak: 250m2
  • 2013, verhuisd naar de P.C. Hooftlaan 12, Maassluis. Winkeloppervlak: 450m2