Historie


Arnold Swemmer vond zijn passie voor de Optiek al in zijn jeugd; hij groeide op in Rotterdam-Zuid waar hij in zijn pubertijd bijverdiende in de Brillenwinkel van zijn buurman. Alle aspecten van het vak spraken hem zo aan dat een carrière in de optiek niet uit kon blijven.

In 1973 op 22-jarige leeftijd nam Arnold de sprong en kocht een kleine Optiekwinkel in het Hart van het dorpse Maassluis op de Markt. Hoewel Maassluis een stad is, voelt het toch als een Dorp. Arnold bouwde in korte tijd met zijn goede service en vakkundigheid een ware reputatie op; Echte Maassluizers gingen vanaf dat moment niet meer naar “de opticien”, maar even naar “Swemmer”.

Over ons - HistorieNa verloop van tijd was Optiek Swemmer uit zijn jasje gegroeid en een verhuizing naar een grotere locatie werd een feit. In 1988 ruilde Arnold zijn kleine sprookjesachtige winkelpandje aan de markt nummer 17 (38m2) in voor; Boogertstraat nr 4 (58m2).

Op natuurlijke wijze groeide vanaf deze locatie ook Arnold zijn zoons Jeroen en Koos in het vak. Het duurde niet lang voor ze de passie voor de Optiek met hun vader deelden, wat ervoor heeft gezorgd dat ook deze winkel te klein werd. Niet alleen een grotere werkplaats maar ook meer meetruimtes ontbraken nog om de groeiende klantenstroom aan te kunnen. Ze verhuisden dan ook in 1997 naar een grotere locatie 2 deuren verder met maar liefst 250m2, namelijk boogertstraat 2 waar ze tot 2013 zijn gebleven.

Vandaag de dag is Optiek Swemmer gevestigd in een volledig verbouwd industrieel pand met een oppervlakte van 450m2! Deze locatie biedt voldoende ruimte voor alle dagelijkse werkzaamheden. Zo zijn er onder andere 2 meetruimtes, een gehoorruimte, een uitgebreide werkplaats, showroom en een vergaderruimte (de Keet!). Het concept waar Arnold ooit mee begonnen is, is hetzelfde gebleven; Bij Optiek Swemmer vindt u nog steeds de klantvriendelijkheid als vanouds en maken zij brillen op authentieke wijze met de techniek van nu. Dit alles met flinke lading vakkennis, ervaring en passie!

Na ruim 40 jaar is Optiek Swemmer niet meer weg te denken uit Maassluis en kunt u inmiddels bij ons terecht voor oogzorg & hoorzorg van hoogwaardige kwaliteit, zonnebrillen, horloges en de tot slot ook nog de allerbeste verse koffie!