Oogmeting


Een goed brilrecept is essentieel voor het maken van de perfecte bril. Wanneer u bij ons komt voor een oogmeting nemen wij graag uitgebreid de tijd, het kan daarom handig zijn vooraf telefonisch of online een afspraak te maken.

Als Waarborg Opticien verzekeren wij u van een oogmeting conform de laatste technieken met gedegen apparatuur en door gediplomeerde opticiens met veel vakkennis en ervaring.

Hoe gaat een oogmeting in zijn werk?

Indien u voor het eerst bij ons komt zullen wij voor de meting vragen stellen met betrekking tot de klachten die u met uw ogen ervaart. Ook wordt u gevraagd naar eventuele medische relevante achtergrondinformatie.
Na deze anamnese gaan wij over tot refractie (ook wel: oogmeting).

Wanneer de subjectieve oogmeting achter de rug is volgt er een uitslag met een sterkte. Indien de uitslag goed is, de gezichtsscherpte hoog genoeg is bevonden en de gevonden sterkte overeenkomt met de eerder genoemde klachten die u ondervindt volgt er een advies.

In sommige gevallen kan een verwijzing naar een oogarts nodig zijn. Wij staan nauw in contact met het Sint Franciscus gasthuis in Schiedam, het Oogziekenhuis in Rotterdam, Oogheelkunde Rijswijk en het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Wij helpen u wanneer het nodig is in samenwerking met uw huisarts aan een verwijzing.

Onderhoud

Wij adviseren bij geen klachten toch elke 3 jaar een afspraak te maken voor een oogmeting. Op deze manier bent u er op tijd bij wanneer er een aanpassing aan uw brilsterkte nodig is. Uiteraard is het raadzaam ook een afspraak te maken wanneer u eerder problemen ervaart.

U kunt Online een afspraak maken of telefonisch door te bellen met: (010) 592 62 40.