Technieken


Soorten gehoorapparaten waar wij mee werken.

Achter het oor, AHO

Een achter-het-oor hoorapparaat draagt u onopvallend achter het oor. Een dun doorzichtig slangetje verbindt het hoorapparaat met een op maat gemaakt oorstukje in uw oor. Ook zijn er achter-het-oor toestellen die met een heel dun slangetje verbonden zijn met een afgeschermd microfoontje in uw gehoorgang. Het digitale achter-het-oor toestel wordt het meest verkocht in Nederland.

In het oor, IHO

Bij een in-het-oor hoorapparaat bevindt zich het hele toestel in het, op maat gemaakte, oorstukje. U draagt dit in de oorschelp en is alleen geschikt bij matig gehoorverlies.

In de gehoorgang, CIC

Deze hoorapparaten worden geheel in de gehoorgang gedragen (CIC = completetely in the canal). De mogelijkheden van dit hoorapparaat zijn afhankelijk van uw gehoorverlies en de vorm van uw gehoorgang.

Techniek

Met de nieuwste technieken worden hoortoestellen steeds kleiner, onopvallender en comfortabeler.
De techniek van het inwendige van uw hoorapparaat wordt steeds geavanceerder. Het is mogelijk, afhankelijk van de toonhoogten waarop uw versterking nodig heeft, dit persoonlijk in te stellen. Ook zijn er verschillende programma’s voor een optimale instelling. In een rustige omgeving heeft u een ander versterking nodig dan in een drukke omgeving.
Met de richtingsgevoeligheid van het microfoonsysteem kan een hoortoestel bepalen uit welke richting het geluid komt. Hierdoor kan het hoorapparaat de geluiden die u achter of naast u hoort, afzwakken en van geluiden die van voren komen versterken. Bijvoorbeeld het spreken van uw gesprekspartner in een lawaaierige omgeving.

Een hoortoestel is altijd maatwerk. Met het hooradvies maakt u een keuze. Daarna worden ze besteld. Na ca. 2 weken vindt er in de winkel een aanpassing plaats van uw hoortoestel op maat. Ze worden dan precies ingesteld op uw gehoor. Vervolgens mag u uw hoortoestellen vrijblijvend en gratis een periode uitproberen. Tijdens deze proefperiode optimaliseert de audicien de instellingen van uw toestel. Pas als u tevreden bent wordt tot aanschaf over gegaan.