Gehoorbescherming


Wanneer u met enige regelmaat wordt blootgesteld aan harde geluiden is de kans groot dat u gehoorschade oploopt. Hoe harder het geluid is en hoe langer u hieraan blootgesteld wordt, hoe groter het risico is op gehoorschade. Bij harde geluiden kunt u denken aan bijvoorbeeld harde muziek bij een concert of festival of op de werkvloer wanneer u bijvoorbeeld met motoren of zware machines werkt. Na herhalingen van blootstelling aan te harde geluiden zal er op een gegeven moment schade achterblijven.

Uw gehoor verdient natuurlijk goede bescherming om problemen en schade te voorkomen. Hiervoor kunt u bij ons terecht. Niemand is hetzelfde en daarom leveren wij diverse soorten gehoorbescherming. Wat voor soort gehoorbescherming het beste bij u past is afhankelijk van uw wensen en de frequentie waarop u de bescherming verwacht te gaan gebruiken.

ARBO

Tijdens uw werk kan het volume behoorlijk oplopen bij sommige beroepen. Denk hierbij aan werken in de haven, fabriekshallen of op de bouw. Wanneer u tijdens uw werk dagen achter elkaar de hele dag wordt blootgesteld aan harde geluiden is de kans op gehoorschade groot. De arbo schrijft voor dat bij een geluidsniveau van boven de 80dB gehoorbescherming beschikbaar gesteld moet worden door uw werkgever.

Vanaf 83dB mag u maximaal 4 uur zonder gehoorbescherming werken, de kans op gehoorbeschadiging wordt anders te groot en vanaf 85dB is een werknemer verplicht ten alle tijden gehoorbescherming te dragen. Uiteraard dient de werkgever gehoorbescherming beschikbaar te stellen.

Gehoorkappen

Gehoorkappen kunnen bij langdurig gebruik oncomfortabel zijn omdat een oorkap de hele oorscherp bedekt. Dat wordt op den duur natuurlijk erg warm en kan zorgen voor hoofdpijn. Gehoorbescherming op maat kan in dit geval uitkomst bieden. Otoplastieken op maat zorgen voor een optimale bescherming en comfortabele ervaring. Deze worden daarom op de werkvloer het meest gebruikt.

Universele oordoppen

Wanneer u slechts af en toe gehoorbescherming nodig heeft zijn universele oordoppen een uitkomst. Bent u bijvoorbeeld uw gehoorbescherming op maat vergeten mee te nemen op vakantie of maakt u af en toe een tochtje met een cabrio of motor? Dan zijn universele oordoppen een uitkomst tegen de herrie van windruis.
Ook voor een bezoek aan een concert kunnen universele oordoppen voor u een geschikte oplossing zijn.
De gehoorgang wordt door universele doppen echter niet gegarandeerd goed afgesloten, hierdoor kan geluidslekkage ontstaan. Ook hiervoor geldt; bij frequente blootstelling bestaat de kans op een (blijvende) gehoorbeschadiging. Universele oordoppen zijn bij ons verkrijgbaar voor vanaf €4,-

Otoplastieken op maat

Wanneer u kiest voor otoplastieken op maat is er keus uit harde en zachte otoplastieken. De harde variant is makkelijker in te brengen en gemaakt van poly-acrylaat, de zachte variant voelt iets comfortabeler en is gemaakt van siliconenrubber. Voor het laten maken van otoplastieken op maat is het maken van een afspraak raadzaam. Wij maken tijdens deze afspraak een afdruk van uw gehoorgang, dit duurt doorgaans 30 minuten. Na ongeveer een week later kunt u uw otoplastieken ophalen. De kosten voor op maat gemaakte otoplastieken bedragen € 135,- inclusief B.T.W.

Zwemdoppen

Sommige mensen hebben last van regelmatig terugkerende oorontstekingen of infecties in de gehoorgang bij het beoefenen van een watersport of tijdens zwemles. Zwemdopjes kunnen in dat geval uitkomst bieden.
Wij maken zwemdoppen op maat voor u of uw kind. De kosten hiervan zijn € 30,- inclusief B.T.W.