Werkwijze

Hoe gaat onze contactlensspecialist te werk?


Het aanmeten van contactlenzen verloopt volgens een streng protocol. Je oog komt namelijk direct in aanraking met de lens. Dit is absoluut niet gevaarlijk, als je maar wel onze adviezen en/of die van je oogarts opvolgt.

  • Als je voor de eerste keer een afspraak bij ons hebt, onderzoeken we uitgebreid de conditie van je ogen. We controleren onder andere op kleine beschadigingen, traanvocht en eventuele afwijkingen. Zo bepalen we of je ogen geschikt zijn voor contactlenzen.
  • Mochten er zich geen problemen voordoen, dan meten we de aanpassing voor ieder oog. We bepalen je sterkte, de grootte en krommingen.
  • We kunnen je nu eerlijk adviseren over een voor jou geschikte lens. De keuze tussen een vormstabiele (harde) of een zachte contactlens is de gemakkelijkste. Maar er zijn daarbinnen nog allerlei systemen en variaties. De eigenschappen en de conditie van je ogen, je wensen, je budget en vooral draagcomfort en veiligheid wegen we mee.

Proefpassen

Het materiaal waar contactlenzen van zijn gemaakt loopt enorm uiteen. Vaak zijn proefpassingen nodig om uiteindelijk de lens te vinden met het optimale draag- en kijkcomfort. Je krijgt van ons een set contactlenzen mee om te beoordelen of deze aan je verwachtingen voldoet. Zo niet, dan proberen we weer iets anders. Net zolang totdat je tevreden bent.

Nazorg: gratis screening per half jaar

We houden graag een oogje in het zeil. Eens per half jaar nodigen we je uit voor een gratis screening. En twijfel je zelf? Dan kun je natuurlijk altijd, zonder problemen, bij ons terecht.