Lenssystemen


Wanneer u kiest voor lenzen is het belangrijk dat het soort lenzen past bij uw wensen en leefstijl. Wij bieden diverse soorten lenzen, zo is er voor ieder een pakket beschikbaar die bij uw wensen past. Het kan aantrekkelijk lijken via internet goedkoop lenzen te bestellen, raadzaam is dat echter niet; u heeft immers maar één paar ogen en daar bent u natuurlijk zuinig op.

Met ons halfjaarlijkse contactlensplan draagt u al vanaf € 22,- per maand contactlenzen, bij deze kosten zijn onze lenscontroles, lenzenvloeistof en aanverwante benodigdheden inbegrepen. Er zijn diverse soorten lenzen, onze lensspecialisten helpen u met de keuze voor het juiste soort lenzen.

Harde lenzen

Harde lenzen vergen meer onderhoud dan zachte lenzen maar ze gaan over het algemeen ook langer mee. De kosten zijn vrijwel hetzelfde als zachte lenzen maar soms raak je harde lenzen makkelijker kwijt. Harde lenzen worden voor u speciaal op maat gemaakt, daarom bieden harde lenzen dan ook meer correctiemogelijkheden.

Zachte lenzen

Zachte lenzen blijven doorgaans beter zitten op uw oog en zijn daarom in de regel comfortabeler om te dragen. Met vuiltjes heeft u doorgaans bij dit type lens ook minder last en zachte lenzen zijn in vrijwel alle sterktes verkrijgbaar. Wanneer u kiest voor zachte lenzen heeft u keuze uit lenzen met een verschillende duurzaamheid; zo zijn er lenzen die bijvoorbeeld een dag, een week, 2 weken, 3 weken, een maand, een half jaar of zelfs een jaar meegaan.

Lenzen zijn gemaakt van verschillende materialen, de technieken staan natuurlijk niet stil. Inmiddels zijn er zelfs lenzen die gemaakt zijn van siliconen. Het voordeel hiervan is dat de zuurstofdoorlaatbaarheid erg hoog is; het voelt voor het oog niet veel anders dan wanneer u helemaal geen lenzen draagt. U heeft in dit geval ook minder vocht nodig, wat betekent dat dit type lens ook uitermate geschikt is voor mensen met weinig traanvocht.

Multifocale lenzen

Wanneer u met uw gewone lenzen moeite heeft om te lezen of uw leesbril zou willen vervangen voor lenzen is het ook mogelijk om lenzen te verkrijgen met (alleen) een leesgedeelte. Dit noemen we multifocale lenzen. Multifocale lenzen zijn zowel hard als zacht verkrijgbaar.

Benieuwd geworden of lenzen voor u de oplossing kunnen zijn? Maak dan een afspraak bij één van onze lensspecialisten. Wij helpen u graag met het zoeken naar een passende oplossing voor uw ogen.