Utermöhlen prismabrillen


Optiek swemmer is gespecialiseerd in het aanmeten van Utermöhlen prismabrillen. Dit zijn speciale glazen met prisma’s die aantoonbaar kunnen helpen bij dyslexie, leer- en leesproblemen, concentratieproblemen, evenwichtsstoornissen, gezichtsherkenning problemen, motorische storingen, hoofdpijn en coördinatieproblemen.

Utermöhlen

Dr. G.P. Utermöhlen was een Nederlandse KNO-arts. Omdat hij zelf dyslectisch was ontwikkelde hij in een 1941 een theorie op basis van het sturen van visuele beelden naar onze hersenen. Zijn onderzoeken wezen uit dat wanneer de hersenen het visuele beeld naar het verkeerde deel in de hersenen projecteren dit beeld niet juist wordt vertaald waardoor we een vertekend beeld te zien krijgen. Hij slaagde erin met een door hemzelf ontwikkelde meetmethode met behulp van prismaglazen het probleem te verminderen en in sommige gevallen zelfs helemaal op te lossen.

Dr. Visser & Swemmer

Een huisarts, Dr. Visser uit het plaatsje Noorden had net als Utermöhlen problemen met lezen en schrijven. Hij ontwikkelde een theorie die naadloos aansloot op de theorie van Utermöhlen. In zijn praktijk schreef hij tot aan zijn pensioen dagelijks brillen volgens dit principe voor aan zijn patiënten, onder andere aan Arnold Swemmer als hulpmiddel voor dyslexie. Arnold kon met zijn voorgeschreven prismabril al snel 3x zo snel- én begrijpend lezen! Dat moesten meer mensen weten vond Arnold, daarom vertelde hij Dr. Visser van zijn optiekwinkel en de twee besloten een samenwerking aan te gaan. Jarenlang voerde Optiek Swemmer screenend oogonderzoek uit voor dokter Visser en leerde op deze manier alles over de theorie en meetmethode. Deze kennis en ervaring heeft hij gedeeld met zijn zoon Koos Swemmer, beide passen de meetmethode dagelijks toe bij Optiek Swemmer.

Meer weten over prismabrillen en of dit mogelijk een oplossing kan zijn voor u? Maak een afspraak of kom vrijblijvend langs in onze winkel.